Gairebé un milió d’euros destinats a la millora de l’accessibilitat i el manteniment de carrers

Divendres, 26 de març de 2021 a les 11:00

El ple de Canovelles ha aprovat inicialment el projecte d’obres de reasfaltat i millora de l’accessibilitat del nucli urbà del municipi. Durant la sessió també s’han aprovat les bases per la convocatòria d’ajuts a comerços i serveis afectats econòmicament per la covid-19 així com l’adhesió a les bases per a la gestió del Servei Local de Teleassistència. Podeu veure el ple aquí.

Durant la sessió plenària corresponent al mes de març, s’ha aprovat inicialment el projecte d’obres per a la millora de paviments asfàltics, voreres i accessibilitat de diversos carrers dins del nucli urbà del municipi. El projecte compta amb un pressupost de més de 925.000 euros i pretén donar a continuïtat a les actuacions realitzades durant els últims anys per millorar l’accessibilitat i l’estat de carrers del municipi. Entre les actuacions previstes, destaquen les de reasfaltat dels carrers de l’entorn de la plaça de la Joventut, la millora de l’accessibilitat dels carrers Diagonal i del Molí, o la reparació de voreres al polígon de Can Castells. L’aprovació del projecte d’obres ha comptat amb el suport dels regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya, d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Ciutadans, i els vots en contra d’En Comú Podem.

Suport a les activitats comercials

La sessió també ha servit per aprovar, per unanimitat, les bases que regularan el procediment per atorgar subvencions a aquells comerços o serveis afectats econòmicament per la covid-19. El consistori preveu tornar a concedir ajuts econòmics per fomentar la continuïtat de les activitats comercials durant el 2021 i, en aquesta ocasió, s’estableixen tres línies d’ajuts que van dels 200 als 1.500 euros depenent de la tipologia de negoci.

Mesures socials i d’habitatge

En l’àmbit dels serveis a les persones, Canovelles ha aprovat, amb el suport de tots els regidors presents, adherir-se a les bases de la Diputació de Barcelona per a la gestió del Servei Local de Teleassistència, un servei que actualment atén a més de 420 persones, el que representa un 16,9% dels majors de 65 anys del municipi. Tal com s’ha explicat durant la sessió, el Servei Local de Teleassistència és una prioritat pel consistori, un fet que es pot constatar veient l’evolució del mateix, que ha passat d’atendre a 54 persones al 2006 a les 420 ateses al 2020.

El consistori també s’ha adherit a l’acord marc per al desplegament a Canovelles del programa Reallotgem, un programa impulsat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per llogar pisos privats buits amb l’objectiu d’allotjar les famílies que tenen informe favorable de la Mesa d’emergències.

Canovelles, un municipi feminista, antifeixista i reivindicatiu

D’altra banda, s’ha aprovat l’adhesió a la declaració institucional del manifest del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i s’han aprovat la proposta per declarar Canovelles municipi antifeixista i en favor de la convivència i la diversitat.

A més, com a punt d’urgència s’ha inclòs i s’ha aprovat per unanimitat una proposta conjunta de tots els grups polítics en contra del tancament de l’empresa Bosch a Lliçà d’Amunt. A més, minuts abans del ple, els regidors del consistori han declarat de manera unànime el seu suport a les persones afectades.

Cal destacar que han excusat la seva presència, per motius personals, la regidora d’Esquerra Republicana, Assia Cherdal, i la regidora socialista Teresa Riera.

 

Darrera actualització: 15.11.2021 | 10:05