Obert el període de sol·licitud d’ajuts als comerços i marxants afectats per la covid-19

Dimarts, 6 d'octubre de 2020 a les 13:00

L’Ajuntament de Canovelles destina 175.000 euros a pal·liar els efectes econòmics provocats pel tancament obligatori d’establiments i serveis durant el període de l’estat d’alarma. L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts, que es podrà sol·licitar fins al 30 d’octubre,  és donar suport als marxants, el petit comerç i els serveis del municipi i promoure la seva continuïtat.

  • Podeu accedir a la convocatòria aquí.
  • Podeu sol·licitar l’ajut a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Canovelles i mitjançat el tràmit anomenat "Subvencions del sector comercial i de serveis afectats econòmicament per la situació de la Covid-19".

Quines línies d’ajuts s’han obert?

L’ajut que ha posat en marxa l’Ajuntament de Canovelles inclou tres línies de subvencions:

  • La primera, destinada als marxants del mercat de Canovelles, consisteix en un ajut de 40 € per metre lineal de parada autoritzada.
  • La segona, dirigida als establiments, comerços o marxants als quals l’Ajuntament de Canovelles presta el servei de recollida i gestió dels residus comercials, consisteix en un ajut que oscil·larà en cada cas depenent dels metres quadrats de l’establiment i el tipus de residus que generen.
  • I per últim, el tercer ajut, destinat als titulars de comerços o serveis obligats a tancar durant l’estat d’alarma o que acreditin una davallada dels ingressos del 75%, suposa 300 € per titular.

Amb tot, l’objectiu dels ajuts és compensar la pèrdua d’ingressos i contribuir al manteniment del comerç local.

Qui podrà accedir?

Podran accedir-hi aquells autònoms o empreses que hagin iniciat la seva activitat abans de la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març de 2020, que tinguin el local o el centre de treball ubicat a Canovelles (s’inclouen també els titulars  amb autorització de parada de venda no sedentària al municipi), que hagin hagut de suspendre la seva activitat com a mesura derivada de l’aplicació de l’estat d’alarma o que, tot i no haver de tancar, hagin sofert una davallada dels ingressos per vendes d’un 75%.

Període de sol·licitud

Els interessats que compleixin amb les condicions requerides podran sol·licitar aquestes subvencions fins al 30 d’octubre.

 

Darrera actualització: 08.10.2020 | 08:57