L’escola Els Quatre Vents ja és una realitat

Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 00:00

Els consellers d’Ensenyament, Josep Bargalló, i Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, inauguren l’escola juntament amb l’alcalde, Emilio Cordero

L’alcalde, Emilio Cordero, va rebre a les 11 del matí, a l’Ajuntament, als consellers d’Ensenyament, Josep Bargalló, i Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que van visitar Canovelles per inaugurar l’esperada escola Els Quatre Vents.

L’escola és un centre de dues línies d’educació infantil i primària (de P3 a sisè de primària), i actualment acull a 393 alumnes. Amb el nou edifici, es posa punt i final a 12 anys d’espera per part de la comunitat educativa, que des de 2006 estaven en mòduls prefabricats de forma provisional. Les obres de construcció han tingut un cost de 3.619.000 euros.

Després de la signatura del llibre d’honor a la Sala de Plens M. Lluïsa Prat, els consellers i l’alcalde, així com tots els membres del consistori, es van traslladar a l’escola per inaugurar de forma oficial l’edifici i visitar totes les instal·lacions.

L’alcalde, Emilio Cordero, va iniciar els parlaments agraint el treball i l’entusiasme de mestres, equips docents, direccions, mares i pares, AMPA, Ajuntament i Generalitat, tots ells, parts implicades. “Gràcies a tots vosaltres ha germinat una llavor educativa molt desitjada al poble”, va assegurar Cordero, que també va demanar disculpes a tots aquells nens i nenes que malauradament no han estat a temps de veure aquest somni fet realitat. L’equipament, reivindicat durant molt de temps, forma part de la “Canovelles moderna i de serveis que estem construint entre tots”, va assegurar l’alcalde, afegint que “tenim, per fi, un equipament magnífic, bonic, modern i funcional. L’equipament que ens mereixem”.

L’alcalde també va fer esment també a les restes neolítiques localitzades al subsol del centre durant la construcció del nou edifici. “Tenim unes restes d’un valor patrimonial, cultural i arqueològic d’altíssim nivell que hem de preservar i difondre. L’escola és privilegiada en aquest sentit perquè, des del mateix vestíbul de l’edifici, es poden veure les restes neolítiques i, els arqueòlegs, poden accedir a elles a través d’un accés específic”.

La directora del centre, Jèssica Caurín, va mostrar-se molt satisfeta i emocionada amb el resultat, tot remarcant que l’escola ja era una realitat des de feia molt de temps perquè ja tenia el més important: “una extraordinària comunitat educativa i uns alumnes únics”. L’edifici, però, és un somni fet realitat i ajudarà, segons Caurín, a “consolidar el projecte educatiu, amb una metodologia pròpia”.

El conseller d’Ensenyament va destacar que la inauguració ha estat possible “gràcies a l’esforç de tota la comunitat educativa, del professorat, de les famílies que han estat treballant durant aquests anys i de l’ajuntament, amb qui hi treballem colze a colze”. En el mateix sentit, ha expressat que “hem vingut a inaugurar un edifici excepcional per una escola que té un projecte educatiu encara més excepcional. Parlàvem amb l’Ajuntament de tots els deures pendents i amb Canovelles és un plaer perquè sempre hi ha acord”.

Bargalló va avançar que “ens hem compromès amb l’Ajuntament que en tres mesos farem una proposta en quant als temes pendents. No una decisió, perquè no prendrem cap decisió sense l’acord de l’Ajuntament. Hi ha també la voluntat -de l’Ajuntament, el Departament de Treball i el d’Ensenyament- que Canovelles s’ofereixi formació professional i també ocupacional, a través de cicles formatius i altres ofertes que també estem treballant”.

Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies va manifestar que “els que som fills de l’escola pública n’estem molt orgullosos perquè sabem que dona oportunitats i forma persones crítiques i lliures.” El Homrani ha afirmat que “l’escola és la primera oportunitat per trencar la bretxa social d’origen i tenir un ascensor social.”

El Homrani, a més, ha afegit que “seguirem col·laborant amb el Departament d’Ensenyament per fer front als reptes compartits que tenim com a societat diversa, una societat que té clar que es fonamenta en la igualtat d’oportunitats, la inclusió social i que vol estar cohesionada.”

L’edifici té una superfície de gairebé 2.800 metres quadrats dividits en 2 plantes. La nova construcció inclou aules d’infantil, de primària, aula de música i d’anglès, sala de direcció, menjador i dos patis, un per als més petits amb sorral i un altre per als grans. També disposa de sala de psicomotricitat, aula d’educació especial i un hort i galliner per a l’estudi de l’entorn.

Després de la visita a les diferents aules del centre, els alumnes de l’escola van regalar a tots els assistents una actuació musical a la pista del pavelló Tagamanent, a tocar amb l’escola. Una actuació, amb una coreografia creada per aquesta ocasió tan especial, que va posar punt i final a una inauguració esperada i molt emotiva.

Darrera actualització: 19.10.2018 | 12:52