Els docents donen la benvinguda al curs 2019-2020 i s’apropen a l’entorn del seu alumnat

Divendres, 6 de setembre de 2019 a les 14:15

Aquest divendres el Teatre Auditori de Can Palots ha acollit una jornada de benvinguda al nou curs escolar on hi ha participat prop de 200 docents dels centres educatius de Canovelles. La jornada, que s’ha celebrat aquest 2019 per primer cop,  tenia l’objectiu de generar sinergies entre els assistents així com millorar el coneixement de l’entorn i dels recursos educatius disponibles al municipi.

La jornada ha començat amb una dinàmica de grup en la que el professorat s’ha desplaçat a diferents punts del municipi per conèixer de primera mà l’entorn on fan vida els alumes de les escoles de Canovelles. La plaça de la Joventut, la Biblioteca Frederica Montseny, la Font del Mil·lenari, El Local, el Centre Cultural o l'Aula Tecnològica han estat alguns dels espais o equipaments inclosos en l’itinerari. Allà han hagut de respondre algunes qüestions i superar diversos reptes.

A continuació, l’alcalde del municipi, Emilio Cordero, ha donat la benvinguda al curs 2019-2020 i ha posat de relleu la importància que té l’educació per seguir avançant cap a un municipi de futur i cohesionat. L’educació, ha dit, “entesa com a un aspecte transversal on s’inclou l’escola, la cultura, l’esport, el lleure i la família, entre d’altres, és imprescindible per aconseguir una societat cohesionada i un futur amb igualtat d’oportunitats”. En aquest sentit, s’han recordat els objectius i les principals propostes incloses al Pla Educatiu d’Entorn (PEE).

Guia d’Activitats i Serveis per a l’Educació 2019-2020

L’acte també ha servit per posar de relleu la Guia d’Activitats i Serveis per a l’Educació, un document que es va presentar a l’últim Consell Escolar Municipal i on s’aglutinen totes aquelles activitats, espais de participació, i infraestructures que s’ofereixen als centres educatius o a les AMPES.

Els recursos educatius disponibles estan dirigits a tot tipus de públic, des dels infants de 0 a 3 anys fins a la població adulta, i inclouen activitats i serveis com els que es realitzen a la biblioteca Frederica Montseny, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, l’Oficina de Català, El Local o el del Centre Obert Casa Nostra, entre molts d’altres.

Tot plegat es tracta d’actuacions i projectes emmarcats dins el programa “Canovelles, Ciutat Educadora” que pretén incrementar l’èxit acadèmic, potenciar l’equitat i la participació, i fomentar una educació inclusiva per reduir desigualtats.

Podeu veure és imatges de la jornada aquí

Darrera actualització: 06.09.2019 | 14:24