Educació

Línies bàsiques d'actuació

El servei Municipal d'Educació pretén aportar a la comunitat educativa local col·laboració i recursos per a la millora de la qualitat a l'ensenyament. Des del servei s'ofereixen activitats per als centres educatius, suports i ajuts econòmics, serveis i infraestructura municipal, es potencien els espais de participació i es posen a l'abast publicacions locals.

Educació de 0 a 3 anys

L'atenció als infants 0 - 3 anys i a les seves famílies a Canovelles

Canovelles articula una xarxa d'atenció als infants 0 - 3 anys i a les seves famílies que pugui aportar recursos educatius i d'acompanyament pel desenvolupament integral i creixement personal dels infants. A l'hora que dotar als pares i familiars d'aquelles competències que els permetin exercir la seva responsabilitat en plena satisfacció.

En l'etapa 0 - 3 anys, l'infant adquireix les competències que li permeten el seu desenvolupament físic, social, intel.lectual i emocional de manera harmònica i integrada que el fan créixer dia a dia com a persona. Ser conscient d'aquest fet és un factor rellevant i pertoca a pares i mares exercir de manera plena la seva responsabilitat en la criança dels seus fills. Els models familiars de relació influeixen en la manera com l'infant manifestarà totes les seves capacitats i habilitats social, intel.lectuals, físiques i emocionals.

La Xarxa d'Atenció a la Infància 0 - 3 anys i a les seves famílies de Canovelles, des d'una perspectiva integral i global, ofereix acompanyament diversificat en funció de les opcions i necessitats de les famílies.

Les escoles bressol municipals i el Servei d'atenció a la petita infància són els recursos que es posen a l'abast.

Escoles bressol municipals

Les escoles bressol municipals de Canovelles acullen infants de 4 mesos a 3 anys. El seu objectiu principal és ajudar els nens i les nenes a madurar i créixer per garantir un ple desenvolupament de les seves capacitats mitjançant el joc, l'experimentació, el moviment corporal, l'expressió dels diferents llenguatges (verbal, musical, plàstic, ...) respectant la seva iniciativa i la seva creativitat.

El servei educatiu de les escoles bressol municipals s'ofereix en horari de 9 a 12h i de 15 a 17h. Així mateix s'ofereix el servei de menjador amb cuina pròpia en horari de 12 a 15h i servei d'acollida als matins de 7:30 a 9h i a les tardes de 17 a 19h.

Calendari escolar

Podeu consultar en el document adjunt el calendari escolar i els dies de lliure disposició per als centres educatius i els horaris escolars d'educació infantil, primària i secundària dels centres de Canovelles.

Notícies

  • 5 de desembre de 2019 1a sessió de coneixement de l’entorn a Canovelles Primera sortida

    Als alumnes de català de l’Oficina de Català de Canovelles, res no els atura.  Malgrat la pluja i el vent,  els alumnes han sortit a fer una ruta guiada per Canovelles de la mà  d’Anna Fonoyet, coneixedora de la història, el patrimoni i la cultura de Canovelles.

  • 3 de desembre de 2019 I tu, jugues en català a Canovelles? I tu, jugues en català?

    Sota el lema ‘Gaudeix el Nadal amb Comerç Actiu Canovelles’, l'associació de comerciants convida la ciutadania a conèixer l'oferta de proximitat dels seus establiments, i a participar i gaudir de les activitats que organitza al carrer durant aquestes festes.  L'Oficina de Català de Canovelles, se suma a la iniciativa organitzant uns tallers de jocs per donar a conèixer l'oferta lúdica en català. 

  • 22 de novembre de 2019 El 16 de desembre s’obren les inscripcions per als cursos de català Cursos de català

    L’Oficina de Català de Canovelles obre un nou període d’inscripcions als cursos de català per a adults, del 16 al 20 de desembre, però aquest cop ho farà al Teatre Auditori Can Palots, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h , i dimarts i dijous, de 16 a 19.30 h.

Darrera actualització: 11.12.2018 | 14:21