L’Ajuntament de Canovelles aprova per unanimitat l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal, a l’àmbit del Sector “Ca la Piua” de Canovelles.

Dissabte, 2 de febrer de 2019 a les 12:10

La Masia de Ca la Piua i el molí de Can Marc passaran a ser de propietat municipal. L’Ajuntament vol convertir la Masia en un Centre d’interpretació sobre el patrimoni del poble.

L’Ajuntament, mitjançant una subvenció de la Diputació de Barcelona, redactarà un projecte per restaurar la masia i, en un futur, convertir-la en el centre d’interpretació sobre el patrimoni de Canovelles. Al costat de la Masia esta previst construir el Parc arqueològic de Ca l’estrada. Amb aquestes actuacions es vol divulgar i potenciar la recerca i el coneixement de la història del poble i el seu patrimoni cultural i històric, amb especial atenció al tractament de la memòria; la memòria del territori i la memòria dels ciutadans. En definitiva, es tracta d’un projecte de futur de caràcter didàctic a un horitzó destinatari ampli i mitjançant diferents estratègies d’intermediació i contextualització, textuals i iconogràfiques, amb la voluntat de fer comprensible els elements del patrimoni que ens faciliten ponts de diàleg entre el present i passat.

Alhora, la proposta de la modificació del pla general d’Ordenació municipal referent al sector de “Ca la Piua” va ser aprovada en el ple del passat 31 de gener per unanimitat. En aquest sector es podran fer habitatges, habitatges de protecció oficial i espais comercials.

Darrera actualització: 04.02.2019 | 12:55