Sala Arimany

Propera exposició

"Foto Xics Joc, Exposició Participativa"

Treballs de fotografia de Josep Hospital

Del 10 d'abril al 27 de maig de 2018

FOTO XICS JOC

La visió fotogràfica

L’observació és un dels grans factors més importants de la fotografia. Observar fins que veiem aquell objecte camuflat entre un entorn de llums i ombres, que vol passar desapercebut. Aquella forma lineal o simètrica que es mostra, desvergonyida, davant nostre per a ser admirada.

El carrer, que de manera involuntària, ens mostra escenes alegres, tristes, divertides i fins i tot, tràgiques. Escenes que es generen en el dia a dia, amb la gent que treballa, que passeja, que discuteix, que es baralla o que es diverteix. L’arquitectura en els seus diversos estils, presumint de materials, formes capricioses i harmòniques que capten l’atenció d’aquells que l’observen. Els animals, espantadissos, curiosos, juganers, amenaçadors, atrevits... que, amb més o menys dificultat, ens ofereixen la possibilitat de veure’ls. La natura que de manera cíclica, amb les seves estacions ens ofereix un ventall de tons, colors, sensacions i emocions irrepetibles. Observar fins al moment de fer CLIC.

Josep HospitalLa Sala Arimany, que pren el nom del conegut pintor i pediatra vinculat a Canovelles Josep Lluís Arimany, està situada a la planta baixa i comunicada directament amb el vestíbul de l'entrada principal que dóna accés al teatre auditori.

Té 55m2 que es poden ampliar amb la utilització d'altres zones comunes de l'edifici si les característiques de l'exposició ho demanen. Està equipada amb un modern sistema d'il·luminació.

Josep Lluís Arimany Nicolau (1923-1999) 

Pediatra i pintor relacionat amb Canovelles, on visqué des dels anys 70 fins a la seva mort.  Arimany compaginava la seva feina de pediatra amb la pintura, faceta en què va destacar pel tractament que atorgava a la figura humana atesos els seus amplis coneixements d’anatomia.  Dins la seva obra, cal destacar El Crist de Montserrat, instal·lat a la basílica de Montserrat, i altres de temàtica religiosa exhibides al Vaticà, així com una extensa elaboració del retrat

c. Barcelona 8-10 - 08420 Canovelles - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Miquel Fusté
Telèfon: 938465084
Correu electrònic: canpalots@canovelles.cat
Horari:  
Dilluns a divendres de 16 a 21 h
Darrera actualització: 07.04.2018 | 22:06