Sala Arimany

Propera exposició

"EINES DE PAGÈS EN MINIATURA"

Treballs de Francesc Ayats (1935-2009)

Del 15 de juny al 20 de juliol de 2018

Inauguració: 15 de juny a les 8 de la tarda

La col·lecció d'eines de pagès que trobareu pretén ser un recull del nostre patrimoni etnològic que ha permès el desenvolupament del sector primari a casa nostra.

L'evolució de les tècniques agrícoles i la introducció d'eines amb tracció mecànica ha provocat que la majoria dels estris "a tracció sang" hagin restat en desús i que cada dia sigui més difícil poder‑los observar; aquesta va ser la motivació més gran que va dur-lo a crear, de mica en mica, tantes rèpliques en miniatura com li va ser possible, però sempre inventariant utensilis propis de Catalunya.

Aquesta col·lecció és el resultat de molts anys d'investigació i de producció de rèpliques (1991-2009), a escala 1:10, d'eines de pagès. Els models originals d'aquestes miniatures les va obtenir de diferents fonts: la primera i més important, la seva pròpia experiència i record, com a conseqüència del seu origen pagès i el seu ofici de fuster. Un altre brollador d'on va beure van ser les peces originals, molt disperses, que es poden trobar en masies, en col·leccions privades, en museus o en imatges d'arxiu i de les quals en queden cada cop menys mostres.

Per acabar cal recordar el missatge que transmetia i que el va guiar en fer aquesta col·lecció:

"Qui perd els seus orígens, perd la seva identitat"

I l’objectiu íntim sempre va ser:

“Als meus néts, perquè sàpiguen d'on vénen i ells mateixos triïn on anar...”

     La Sala Arimany, que pren el nom del conegut pintor i pediatra vinculat a Canovelles Josep Lluís Arimany, està situada a la planta baixa i comunicada directament amb el vestíbul de l'entrada principal que dóna accés al teatre auditori.

Té 55m2 que es poden ampliar amb la utilització d'altres zones comunes de l'edifici si les característiques de l'exposició ho demanen. Està equipada amb un modern sistema d'il·luminació.

Josep Lluís Arimany Nicolau (1923-1999) 

Pediatra i pintor relacionat amb Canovelles, on visqué des dels anys 70 fins a la seva mort.  Arimany compaginava la seva feina de pediatra amb la pintura, faceta en què va destacar pel tractament que atorgava a la figura humana atesos els seus amplis coneixements d’anatomia.  Dins la seva obra, cal destacar El Crist de Montserrat, instal·lat a la basílica de Montserrat, i altres de temàtica religiosa exhibides al Vaticà, així com una extensa elaboració del retrat

c. Barcelona 8-10 - 08420 Canovelles - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Miquel Fusté
Telèfon: 938465084
Correu electrònic: canpalots@canovelles.cat
Horari:  
Dilluns a divendres de 16 a 21 h
Darrera actualització: 11.06.2018 | 10:18