Reconeixement als alumnes guanyadors dels Premis M. Lluïsa Prat

Dijous, 22 de juny de 2017 a les 13:15

L’acte, que va omplir de gom a gom la sala polivalent del Teatre Auditori Can Palots, reconeix l’esforç i la creativitat dels alumnes del municipi

La sala polivalent del Teatre Auditori Can Palots va quedar petita per acollir dimarts 20 de juny el veredicte dels Premis M. Lluïsa Prat en reconeixement a l’esforç i la creativitat de l’alumnat de les escoles i instituts de Canovelles.

Va ser un acte oficial inaugurat per l’alcalde, Emilio Cordero, que va comptar amb la presència de diversos membres de la comunitat educativa, alumnes i familiars dels participants, així com els familiars de la Maria Lluïsa Prat, encarregats de donar els premis als guanyadors.      

El tècnic d’Educació, Jordi Canal, va donar a conèixer el nom dels guanyadors del concurs, no sense abans manifestar que “els treballs presentats demostren, una vegada més, la potencialitat dels alumnes del nostre poble i la qualitat de la feina que, dia a dia, es fa als centres educatius. Són treballs molt ben fets que han fet difícil triar uns guanyadors”. 

En la categoria de treballs de recerca d’alumnes de batxillerat i ESO, el premi al millor treball de recerca dels alumnes de 2n de batxillerat va ser per a Kamo Sylla de l’institut Bellulla, per Programació d’un videojoc, per l’esforç i la constància en l’elaboració del treball i la qualitat del producte final, la originalitat del format expositiu i la fusió entre el món científic i l’humanístic. El premi al millor projecte de recerca de 4t d’ESO va ser compartit per Iris Grande, Alba Pérez i Nora Antúnez, de la SI Domus d’Olivet, per Alzheimer: la malaltia dels nostres avis per la seva anàlisi rigorosa i crítica d’una malaltia que encara ens costa d’acceptar i per la sensibilitat mostrada vers els malalts, familiar i cuidadors professionals.

En la categoria de treballs literaris d’alumnes de 6è de primària, 2n d’ESO i Educació d’Adults, el premi al millor treball de 6è curs va ser per Claudia d’Ambrosio, de l’escola Congost, per El pla imperfecte, una història que el manté l’interès amb un final inesperat i sorprenent, tot transmetent aquells valors necessaris per a la nostra convivència. Així mateix el jurat va decidir atorgar dos accèssits: un a Laura Rodríguez de l’escola Joan Miró per El cel de nit, per la seva musicalitat i el poder evocador del seu món imaginari tot mostrant consciència del parany que comporta deixar-s’hi arrossegar i un altre a Lucía Lázaro de l’escola Els Quatre Vents per Nits trapellaires, per la capacitat d’aglutinar elements característics de l’escola en un format alegre i divertit.

El premi al millor treball de 2n d’ESO va ser per Eric Peláez, de la SI Domus d’Olivet, per La importància de la literatura per ser capaç de construir un relat original i creatiu que fa estimar la literatura i Isabel Benages, també de la Domus d’Olivet, per Permiso para ser un niño per ser un relat d’una gran qualitat literària que colpeix al lector i el sensibilitza davant una realitat amagada. Per últim, el premi al millor treball dels alumnes del nivell GES de l’Escola d’Adults de Canovelles va ser compartit per Rachida Karach per Germà, tinc molta gana, per com ens interpel·la davant de la injustícia d’un món tan desigual i per Juan José Peredo per En busca del Druida, per la bona construcció del relat i la riquesa de vocabulari.

A més, es va fer un reconeixement a l’alumne que ha tret millor nota a la selectivitat durant el curs anterior. En aquesta categoria, va ser guardonat Miquel Gamarra, que va treure un 8,50 a l’examen.

Els guanyadors van emportar-se un diploma, un abonament per a tots els espectacles del Teatre Auditori Can Palots de la propera temporada, el llibre sobre la història de Canovelles i un usb.  

Darrera actualització: 22.06.2017 | 13:25