Prestacions per al pagament del lloguer. Any 2017

Divendres, 28 d'abril de 2017 a les 09:00

Són ajuts a fons perdut per fer front al pagament del lloguer de les unitats de convivència que tinguin ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social residencial.

- Aquesta prestació és incompatible amb:

Les prestacions econòmiques d'especial urgència per als mateixos mesos.

El manteniment del dret a la percepció de la Renda Bàsica d'Emancipació per les mateixes mensualitats de l'any.

Altres ajuts o prestacions provinents d'altres administracions públiques que tinguin la mateixa finalitat.

- Certificats de Renda 

Els Certificats de Renda corresponents als imports rebuts en l'exercici 2016 es poden obtenir a través de la oficina gestora on vàreu tramitar l'ajut.

A qui va dirigit

Poden accedir a aquestes prestacions les persones següents:

  • Per a renovació de la prestació ja atorgada, s'hi poden acollir les persones que ja en van ser beneficiàries a l'exercici 2016, d'acord amb l'Ordre MAH/402/2009, de 5 d'agost, i les Resolucions TES/1101/2013, de 15 de maig, TES/884/2014 d'11 d'abril, TES/667/2015, de 2 d'abril i GAH/940/2016, de 5 d'abril.
    No poden accedir a aquestes renovacions les persones que l’any passat van rebre les Subvencions per al pagament del lloguer segons la resolució Resolució GAH/939/2016, de 5 d'abril.
  • Per a col·lectius especifics poden accedir els següents:
    • Titulars de contractes de lloguer celebrats a partir de l’1 de novembre de 2016, obtinguts a través de les borses de mediació per al lloguer social, o gestionats per entitats sense ànim de lucre.
    • Beneficiàries de les prestacions econòmiques d’especial urgència, adreçades a persones que han perdut l’habitatge a conseqüència d’un procés de desnonament o d’execució hipotecària, regulades a la Resolució TES/7/2016, de 4 de gener.
    • Beneficiàries de les prestacions complementàries per donar continuïtat al pagament del lloguer, regulades a la Resolució esmentada a l’apartat anterior.

Adjuntem informació i documentació necessària:

La declaració responsable és necessària pels següents supòsits:

-        Declaració IRPF 2015 (ingressos insuficients) ho pot complementar amb la declaració responsable

-        Ingressos no declarats de qualsevol membre de l’UC, si tots els ingressos de l’UC són no declarats ha d’anar acompanyada de l’informe social i/o de l’informe del tècnic mediador de les entitats col·laboradores per a la gestió de les subvencions.

-        Excepcionalment quan algun membre de l’UC hagi tingut durant l’any un canvi significatiu (atur, separació,...) més la justificació dels ingressos.

Respecte al càlcul d’ingressos anuals de la unitat de convivència per veure si es troben dins del límit per a l’atorgament de la subvenció s’han de calcular amb la taula adjunta, omplint les caselles ombrejades en gris, veureu que els ingressos totals s’han de ponderar, abans de poder comparar-los amb l’IRSC. La mateixa taula us dona el missatge de si compleix o no.

Per presentar la sol·licitud amb la documentació requerida caldrà que aquesta estigui compulsada, i es pot registrar al Registre d’entrada del Consell Comarcal sense cita prèvia, ara bé, si els usuaris/es volen que l’Oficina Comarcal d’Habitatge li compulsi o revisi la documentació, o algun altre tipus d’aclariment al respecte de la convocatòria caldrà que es demani cita prèvia al telf. 93 860 07 00 o bé al mail habitatge@vallesoriental.cat.

Darrera actualització: 27.04.2017 | 12:40