L'horari d'hivern estableix que els comerços podran obrir fins les 21 h, com a màxim

Dimecres, 11 d'octubre de 2017 a les 00:00

Aquest horari respòn a la voluntat d'afavorir la conciliació familiar i contribuir a la reforma horària.

La Direcció General de Comerç recorda que, a partir d’octubre, s’inicia l’horari comercial d’hivern que estableix el tancament dels comerços, com a màxim, a les 21 h.

Aquest horari serà vigent fins al maig i respòn a la voluntat d'afavorir la conciliació familiar i de contribuir a la reforma horària. Així mateix, la llei catalana de comerç estableix que, de forma general, els comerços catalans, poden obrir fins a 75 hores setmanals, com a màxim, repartides de dilluns a dissabte, sempre dins les franges horàries indicades per als horaris comercials d’hivern i d’estiu.
 
D’altra banda, el nombre de diumenges i festius en què poden romandre oberts els establiments és de vuit l'any. Els establiments comercials han de tancar amb caràcter general els dies 1 i 6 de gener, el diumenge i el dilluns de Pasqua, l'1 de maig, el 24 de juny, l'11 de setembre i els dies 25 i 26 de desembre.
En el cas concret de Canovelles, degut a la celebració del mercat setmanal, cada diumenge en horari de mercat, els establiments comercials poden obrir. 
Per al 2017, d’acord amb la normativa catalana, estan previstos com a festius d’obertura autoritzada l'1 de novembre, i el 6, el 8, el 10, el 17 i el 24 de desembre. A banda dels vuit festius fixats per la Generalitat, a través del Consell Assessor de Comerç, on cada ajuntament fixa dos festius més per al seu àmbit territorial municipal. 

 

Darrera actualització: 11.10.2017 | 13:45