L’alcalde, Emilio Cordero, i la directora del Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Carmina Pinya, visiten les obres de la propera escola Els Quatre Vents

Dijous, 15 de febrer de 2018 a les 13:00

La construcció del centre ha estat molt esperada per la comunitat educativa i pel municipi de Canovelles i es preveu que aquest setembre entri en funcionament el nou equipament educatiu de l’Escola Els Quatre Vents de Canovelles.

El dijous dia 15 de febrer la directora del Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Sra Carmina Pinya i Salomó, i l’alcalde de Canovelles, Sr. Emilio Cordero han visitat les obres de construcció del nou edifici de l’escola Quatre Vents de Canovelles

La construcció del centre ha estat adjudicada a l’empresa Viasgon Obras i Servicios per un import de 3.619.628,11 Euros amb un termini de finalització de 14 mesos.

Les obres de construcció de l’escola van posar al descobert el jaciment de Ca l’Estrada II, un assentament neolític de primer ordre pel bon estat de conservació i per l’antiguitat. Es tracta d’unes restes de fa uns 6.000 anys que compten amb dues cabanes amb solera de pedra, estructures de combustió i una part funerària on s’hi han trobat dos enterraments. Segons els arqueòlegs es tracta d’un dels assentaments a l’aire lliure del Neolític Antic més ben conservats a Catalunya. Dins del projecte del centre escolar els arquitectes han dissenyat un atri on podran ser observades part de les restes arqueològiques, això dóna singularitat a l’escola i obre moltes possibilitats didàctiques.

Malgrat  la coincidència en el solar de les obres dels treballs arqueològics (iniciats el 23/05/2017), les obres s’han executat a bon ritme, segons la planificació, i la seva finalització està prevista per a finals de juny, principis de juliol de 2018.  

A la visita, la directora dels serveis Territorials d’Ensenyament i l’alcalde han estat acompanyats per la directora adjunta dels serveis territorials, regidors de l’ajuntament de Canovelles, representants del Departament de Cultura, la directora del propi centre i tècnics dels serveis Territorials d’ensenyament i de l’ajuntament de Canovelles.

La construcció del centre ha estat molt esperada per la comunitat educativa i pel municipi de Canovelles i es preveu que aquest setembre entri en funcionament el nou equipament educatiu de l’Escola Els Quatre Vents de Canovelles.

Per altra banda, una vegada s’hagi fet el trasllat al nou edifici, es retiraran els mòduls prefabricats que han acollit l’activitat del centre des de la seva creació el curs 2006/2007.

Darrera actualització: 15.02.2018 | 16:50

Imatges

Obres