L'Ajuntament aprova un pressupost de més de 17 milions d'euros per al 2019

Divendres, 30 de novembre de 2018 a les 00:00

Les polítiques socials d'atenció directa a les persones són una de les prioritats de l'equip de govern que, a més, inclou més de 2 milions d'euros per a inversions

El darrer ple municipal de l'Ajuntament de Canovelles, que es va celebrar ahir, 29 de novembre, va aprovar el pressupost municipal per al 2019 amb els vots a favor del PSC, l'abstenció del PP i PDeCAT i els vots en contra de  Ciutadans, Canovelles Canvia i ERC. El pressupost per a enguany és de 17.864.619,83 euros (860.951,54 euros més que l'any 2018).

CANOVELLES TÉ ELS COMPTES MÉS SANEJATS I SALUDABLES DE LA COMARCA
Segons l'alcalde "el pressupost és realista i acurat a les necessitats dels nostres veïns, però sense hipotecar el seu futur, ja que el nivell d'endeuta-ment de l'ajuntament previst és del 32,73% (la llei permet fins a un 75%). Això demostra que "tenim els comptes més sanejats i saludables de tota la comarca", va assegurar Cordero. En un moment de congelació de la pressió fiscal, cal destacar, que l'augment de recursos prové de l'increment de la participació en els tributs de l'Estat i de la millora en la previsió d'ingressos fruit d'una relativa millora de l'economia general, va explicar l'alcalde. Així, "els pressupostos continuen prioritzant i augmentant aquelles partides relacionades amb la millora de les condicions de vida de les persones amb majors dificultats econòmiques, l'impuls de l'activitat econòmica i la millora de l'espai públic", va assegurar la regidora d'Hisenda, Noelia Lavado.
 
INVERSIONS AL 2019
Pel que fa a les aportacions en inversions, es preveuen aquelles que ja es tenen concedides per part de la Diputació de Barcelona: 
- 50.000 euros per a la millora de la biblioteca pública.
- 50.000 euros per a la millora de l'escola bressol municipal Marta Mata.
- 237.539,69 per a millores de l'accessibilitat en l'espai públic, a més de la subvenció pel finançament del tipus d'interès del préstec formalitzat en l'any 2018 en el marc del programa de crèdit local.

El programa d'inversions creix, per tant, lleugerament al 2019 i se situa en 2.829.400 euros. "Durant l'any volem prioritzar, sobretot, aquelles actuacions de millora dels equipaments i espais públics", ha destacat l'alcalde. 

ELS EIXOS PRINCIPALS DEL PRESSUPOST
1. Prioritat de l'àmbit social. Les polítiques d'atenció directa a les persones són una de les prioritats de l'actuació municipal. Al 2019, s'incrementarà en un 8,68% la despesa destinada directament a projectes i programes de serveis socials. Cal destacar l'increment de recursos destinats al programa d'atenció directa, detecció i suport en l'àmbit social; l'increment de recursos pel projecte del centre obert i la nova línia d'ajuts per a famílies monoparentals.     
2. Impuls de l'ocupació. Un dels eixos estratègics és també el fet de posar els recursos necessaris a disposició de les empreses, els emprenedors i les persones autrades per tal de millorar la seva situació actual i permetre un creixement econòmic que reverteixi en el conjunt de la ciutadania. Algunes de les mesures que es portaràn a terme seran la contractació d'un nou tècnic de promoció econòmica, noves subvencions per a les empreses i la dinamització de l'associació empresarial del polígon, Comerç Actiu Canovelles i el programa de joves emprenedors.  
3. Millora de la via pública i de l'espai urbà. Una altre de les grans apostes del 2019 és fer front a les mancances de recursos pel manteniment d'espais i equipaments municipals. Així, es preveu incrementar totes aquelles partides relacionades amb aquests àmbits i que han de permetre un espai més net, amable i en millors condicions. Els principals increments i inversions es concentren en el manteniment d'espais verds, l'enllumenat públic, els parcs i jardins i la posada en funcionament del nou contracte de recollida de residus i neteja viària. A més, es reformarà l'escola bressol Marta Mata i es remodelarà el pavelló Tagamanent, Ca la Tona i l'edifici polivalent de Can Duran. 
4. Sostenibilitat i transició energètica. Es crearà una plaça de tècnic de medi ambient i s'implementarà el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC), així com el pla de mobilitat elèctrica.

Darrera actualització: 30.11.2018 | 11:47