La Tribuna d'Arqueologia 2016-2017 fa aquest dimecres una conferència sobre el poblat neolític de Ca l'Estrada-2

Dimarts, 18 d'abril de 2017 a les 10:10

La conferència es farà a les 19 h al Palau Marc de Barcelona i es podrà seguir en directe per Internet. A més, aquest divendres a les 19 h s'inaugura a Can Palots una exposició sobre el megalitisme a Catalunya

Aquest dimecres dia 19 d’abril de 2017 a les 19 h es farà a la sala d’actes del Palau Marc (Rambla de Santa Mònica, 8, Barcelona) la xerrada: “El poblat neolític de Ca l’Estrada-2 (Canovelles, Vallès Oriental)”. L'acte s'inclou dins del cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia 2016-2017 que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Així, aquesta conferència tindrà com a protagonista el poblat neolític de Canovelles que es va localitzar en la intervenció arqueològica d’una superfície de 2.000 m2. Es tracta d'un extraordinari poblat del neolític antic evolucionat, perfectament estructurat i organitzat. L’assentament fou segellat per rierades successives que l’han preservat fins als nostres dies en un estat de conservació excel·lent, i ha esdevingut un dels pocs i més complets assentaments de mitjan V mil·lenni aC que tenim a Catalunya. L’àrea d’habitació està centrada per dues cabanes circulars singulars fetes amb solera de pedra, diversos forns domèstics i llars de foc adjacents, així com àmbits d’abocador i nivells d’ús associats amb material arqueològic. L’àrea de necròpolis, lleugerament desplaçada i separada per un paleocanal antropitzat, ha proporcionat, per ara, dos sepulcres individuals en fossa amb aixovar.

 

La conferència, a càrrec de Jordi Roig, Joan M. Coll, Josep A. Molina, Rocío Gómez i Joana Melo, estarà moderada per Ramon Ten. La sessió s’emetrà en directe per vídeostreaming.

 

Podeu trobar més informació de la xerrada a: https://tribunadarqueologia.blog.gencat.cat/2017/04/13/propera-conferencia-de-la-tribuna-darqueologia-2016-2017-el-poblat-neolitic-de-ca-lestrada-2-canovelles-valles-oriental-en-directe-per-internet/

 

El megalitisme a Catalunya

 

Sota el nom de "Quan les pedres ens parlen. El megalitisme a Catalunya", el grup de recerca DidPatri del Departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l'empresa de museologia Molècula i del Museu d’Arqueologia de Catalunya, ha produït aquesta exposició que ara ens arriba a Canovelles, desprès de viatjar per tot el país.

Inauguració i visita guiada: divendres, 21 d’abril a les 19 h a càrrec de:

  • Sr. Emilio Cordero (alcalde)
  • Dr. F.Xavier Hernández (professor del Departament de didàctica de les Ciències Socials de la UB
  • Sr. Rafael Sosopedra Roca ( Professor de la UB. Grup de recerca DIDPATRI )

Xerrada  : “ L’estàtua –menhir de Ca l’Estrada (Canovelles), com a inici de l’estatuària megalítica a Catalunya”

Dijous, 27 d’abril  a les 19 h al Teatre- Auditori de Can Palots (Sala Polivalent)a càrrec de Sr. Pablo Martínez Rodríguez ( llicenciat en Història, especialista en Arqueologia i prehistòria, investigador de CIPAG i arqueòleg del jaciment de Ca l’Estrada).

 

Darrera actualització: 18.04.2017 | 10:22