La muntanya de Montserrat, protagonista de l’exposició de l’Aplec

Dilluns, 17 d'abril de 2017 a les 19:15

L’exposició d’enguany va dedicada a la muntanya de Montserrat amb motiu de la visita del Pare Abat de Montserrat a Canovelles, a la missa de dilluns de Pasqua

El magnetisme de Montserrat en el gravat és l’exposició de l’Aplec de Canovelles que, com cada any, ha donat el tret de sortida a la programació d’enguany. El Campanar va acollir ahir, diumenge 16 d’abril, la inauguració de la mostra comissariada per l’historiador Pere Julià i organitzada, com cada any, per la Comissió Sant Antoni Abat.

L’exposició és un recull de les primeres representacions gràfiques en què apareix la muntanya de Montserrat en mapes, gravats i llibres. L’alcalde, Emilio Cordero; l’historiador, Pere Julià i el president de la Comissió, Jordi Rubio van ser els encarregats d’inaugurar la mostra, que va ser explicada amb detall per Pere Julià en una interessant visita guiada per cadascuna de les peces que formaven la mostra.

Montserrat ha captivat des de sempre a viatgers d’arreu del món per la seva forma curiosa i única al món. Això és, precisament, el que reflecteixen els gravats que formen l’exposició. “He volgut remarcar el magnetisme de la muntanya de Montserrat i com els viatgers del segle XVII i XVIII van dibuixar Barcelona, sempre acompanyada d’aquesta mítica muntanya”, va explicar Julià, afegint que “l’exposició reflecteix, per tant, la relació de Barcelona amb Montserrat i suposa una interessant visió forana de la muntanya”.

Darrera actualització: 17.04.2017 | 19:16