Es crea l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, el punt de referència de l’Economia Social i Solidària a la comarca

Divendres, 2 de març de 2018 a les 11:30

L’Ajuntament de Canovelles està te la voluntat de col·laborar  per fomentar la transformació social del territori a partir de les organitzacions que hi desenvolupen la seva acció.

Des d’aquest mes de gener el Consell Comarcal del Vallès Oriental acull l’equip tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Es tracta d’un espai de referència en el territori per fomentar l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme, en el marc del programa Aracoop (programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat).

Els ateneus cooperatius actuen com a antenes i altaveus de l’Economia Social i Solidària al territori, identifiquen necessitats i oportunitats del sector i ofereixen una àmplia cartera de serveis integrals per a l’aprenentatge, la reflexió col·lectiva, la cooperació i la transformació social.

A Catalunya hi ha actualment 14 ateneus cooperatius, organitzats en xarxa i conformats per més d'un centenar d'organitzacions públiques i privades amb una dilatada experiència que, de manera coordinada, actuen per fomentar i enfortir l’economia social, solidària i cooperativa.

En el cas del Vallès Oriental, les entitats que s’han agrupat per impulsar i fer-se càrrec de gestionar l’Ateneu són les cooperatives Doble Via, Facto Assessors, Espai Assessor, Contrapunt i Escola Sant Gervasi. El Consell Comarcal també s’hi ha sumat i té l’encàrrec d’elaborar la diagnosi i el mapeig dels agents de l’Economia Social i Solidària de la comarca.

Una de les accions que ja s’han dut a terme des de l’Ateneu és la primera trobada de la Taula Territorial de l’Economia Social del Vallès Oriental. L’esdeveniment va tenir lloc el passat dimarts 6 de febrer al Centre de Serveis a les Empreses de Granollers (Can Muntanyola). Més d’una quarantena de persones (representants d’entitats i empreses socials, tècnics de promoció econòmica i d’ocupació de diferents ajuntaments del Vallès Oriental, agents del món educatiu i membres de plataformes i xarxes del territori), van reunir-se per treballar, debatre i plantejar les línies de treball que es duran a terme des de l’Ateneu Cooperatiu, per promoure l’Economia Social i Solidària al territori amb l'esperit d'anar sumant de mica en mica nous projectes i visions.

El Servei de Promoció Econòmica de Canovelles va ser present a la trobada, amb la voluntat de conèixer aquest nou servei i de valorar possibles col·laboracions o aliances per tal de fomentar la transformació social del territori a partir de les organitzacions que hi desenvolupen la seva acció.

 

Darrera actualització: 02.03.2018 | 12:02