Els alumnes de les escoles de primària de Canovelles decidiran conjuntament les ordres del Carnestoltes d’enguany.

Dissabte, 26 de gener de 2019 a les 07:00

El proper dimecres,30 de gener a les 15.30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament es realitzarà una reunió amb alumnes representants de totes les escoles de primària de Canovelles, per tal de consensuar les Ordres del Rei de Carnestoltes d’enguany.

L’objectiu principal de l’activitat és que els infants, des de ben petits, vagin interioritzant la cultura de la participació democràtica. 

Aquesta iniciativa forma part dels diferents programes que l’Ajuntament està impulsant perquè els infants i adolescents puguin intervenir en diverses experiències participatives amb diferents graus d'intensitat i complexitat. Aquestes experiències faciliten als infants i adolescents la reflexió sobre el seu entorn i la manera de donar resposta a les qüestions que l'afecten. I són la primera llavor perquè s'apoderin i esdevinguin ciutadans actius.

 “ El pedagog italià Francesco Tonucci en el seu llibre 'La ciutat dels infants', defensa que ningú no pot representar els infants sense preocupar-se de consultar-los, escoltar-los i fer-los partícips de les decisions.”  Per tant, seguim a Tonucci, com a ciutadans de ple dret que són, els infants han de poder fer ús d'una participació real, activa i directa, sobretot pel que fa als aspectes que els afecten directament. És necessari tenir en compte la perspectiva de la infància i facilitar la seva participació en la presa de decisions.

Darrera actualització: 29.01.2019 | 08:21