El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat un conveni de col·laboració entre el consistori i la fundació la Caixa per dur a terme el projecte “Proinfància”.

Dissabte, 2 de febrer de 2019 a les 12:00

Amb aquest conveni, que té una durada de quatre anys i sense cap cost pel consistori, es vol ampliar l’oferta de serveis d’atenció a la infància en situació de risc.

Una de les prioritats de l’Ajuntament de Canovelles ha estat i és, des de fa molts anys, l’atenció a la infància i adolescència. En especial aquella en situació de risc d’exclusió social. Dins del Pla Local de la infància i adolescència del municipi es pretén atendre’ls de manera global i integrada. El Pla contempla el desenvolupament d’actuacions de prevenció que incideixin en els factors de risc per a millorar la convivència i el benestar dels menors i les seves famílies, amb la finalitat d’afavorir el seu desenvolupament adequat i atendre, especialment, els processos de socialització i potenciació de les seves actuacions de temps lliure. En aquest sentit, el Programa Caixa Proinfància és una iniciativa impulsada per l'Obra Social "la Caixa" en el marc del seu compromís social amb els drets humans, la pau, la justícia i la dignitat de les persones. Des de l'any 2007 la FEDAIA és una de les entitats encarregades de la gestió i de la coordinació del Programa CaixaProinfància, i coordina una xarxa de 27 entitats socials i 34 serveis socials, entre els quals estem nosaltres, que executem el Programa.

El programa, que s’adreça a nens, nenes i adolescents d’entre 0 i 18 anys, les famílies dels quals en situació de pobresa econòmica relativa o extrema, són susceptibles d’estar en procés d’atenció i acompanyament social i presenten mancances en les seves necessitats socials, encaixa perfectament amb el compromís de l’Ajuntament canovellí. És per aquest motiu que pretenem aprofitar la sinergia entre totes les iniciatives i recursos que ofereixen entitats del tercer sector, com ara la Fundació la Caixa, o d’altres que puguin haver-hi i  l’Ajuntament es posa a disposició, per oferir espais i recolzament tècnic, i es comprometen a treballar de manera coordinada i en xarxa, és la manera que té les administracions locals d'estabilitzar els recursos, per arribar a més població i sobretot per arribar a assolir l'objectiu  màxim que és aconseguir que els nens, les nenes, els adolescents i les seves famílies de Canovelles en risc, es desenvolupin amb la màxima autonomia i efectivitat possible. 

Aquesta proposta es va aprovar per unanimitat.

Darrera actualització: 04.02.2019 | 13:50