El passat dissabte 23 de març es va celebrar la “Festa de l’escola pública” de Canovelles 2019

Dijous, 28 de març de 2019 a les 08:00

Educació pública de qualitat. Canovelles Ciutat Educadora.

El passat dissabte 23 de març es va celebrar la “Festa de l’escola pública” de Canovelles. Amb tota la plaça de la Joventut plena de goma a gom i amb dia que convidava a sortir a passejar vam poder gaudir de les representacions i demostracions de les escoles, entitats i serveis educatius de l’Ajuntament de Canovelles. En aquest acte podem veure tota la feina feta durant el curs per els alumnes de les escoles de Canovelles i que les escoles puguin compartir les seves experiències amb tots els familiars i habitants del poble. Una oportunitat per defensar la qualitat de l’ensenyament públic. També vam poder gaudir d’una ballada de Gegants a càrrec de la colla gegantera i un demostració de balls de bastons a càrrec de la colla bastonera de la comissió Sant Antoni Abat.

La directora del Centre de Formació d’adults va ser l’encarregada de llegir el manifest de la Festa on va fer menció a l’inauguració de l’Escola quatre vents i de l’importància de la feina feta en els serveis educatius de Canovelles. Podeu llegir el text tot seguit:

Un any més tornem a ser aquí a la plaça de la Joventut tota la Comunitat Educativa de Canovelles per mostrar amb entusiasme, fermesa i convicció la nostra feina de cada dia, tan gratificant i, alhora, tan difícil.  Una feina feta en profunditat, des del rigor de posar en pràctica allò que sabem que funciona, perquè en tenim uns referents teòrics i unes pràctiques que ho fan real.

Totes les escoles de Canovelles, l'Escola Bressol, l'Escola Quatre Vents, l'Escola Congost, l'Escola Jacint Verdaguer, l'Escola Joan Miro, l'Institut Bellulla, Institut El Domus Olivet, l'Escola d'Adults, AMPs i l'Ajuntament som aquí per dir-vos que treballem cada dia fermament, amb alegria i amb compromís per continuar oferint una escola pública de qualitat per tots els ciutadans i ciutadanes de Canovelles. Una escola que vetlla per acollir i promoure la més àmplia diversitat. Això ens exigeix no discriminar ni segregar les persones per raó de les seves diferències culturals, socioeconòmiques, d’origen geogràfic, de creences religioses o ideològiques, de llengua, d’identitat i orientació sexual, de capacitats, rendiment acadèmic o qualsevol altra circumstància que pugui suposar algun tipus de diferenciació i exclusió.

Aquest any tenim un motiu molt especial de celebració: s'ha acabat la construcció de l'Escola Quatre Vents. Un edifici molt esperat i necessari per Canovelles perquè potenciarà encara més la qualitat de l'ensenyament. Però no baixarem la guàrdia perquè sabem que encara ens queda molt camí per fer: l'Institut El Domus Olivet, la disminució de ràtio a les aules, obres de millora a moltes escoles, més aules d'acollida,  una planificació de l’etapa postobligatòria dels nostres joves en relació sobretot als cicles formatius de grau mitjà i superior.  Hi som i hi serem perquè estem convençuts que la millor inversió que es pot fer per la població és en educació. Ella ens ajuda a ser ciutadans responsables i compromesos en el futur.

Per la meva part, com a directora del Centre d'Adults de Canovelles, em sento molt agraïda i il·lusionada de treballar amb la Comunitat educativa de  Canovelles.   En la societat del segle XXI sabem que avui  ningú no pot esperar construir durant la seva joventut un bagatge de coneixements inicials que sigui suficient per a la resta de la seva existència, perquè l'evolució ràpida del món exigeix una actualització continuada dels sabers. És a dir l'educació al llarg de la vida ha esdevingut una exigència democràtica i l'escola d'adults hi juga un paper important.  La nostra escola i el nostra municipi ho sap. I és per això que  des de fa molts anys ha lluitat per una educació d'adults de qualitat i ho ha demostrant adaptant l'oferta educativa als canvis socials i tecnològics que exigeix la societat i l'educació. És aquí on no puc deixar de pensar en molts alumnes que gràcies a la formació d'adults han pogut donar resposta a les seves necessitats de formació i millora social.

Aconseguir els reptes que tots els Centres tenim suposa comptar amb totes les persones que conformen la comunitat educativa, tirar endavant el Projecte Educatiu d'Entorn que promou actituds de d'ajuda mútua i cooperació, i establir procediments de decisió conjunta. Com ja he expressat a l'inici, el nostre municipi això ho té i estigueu segurs que així continuarem cadascú de nosaltres des de l'especificitat de seva escola però tenint en compte el conjunt.

Darrera actualització: 28.03.2019 | 08:50