El 8 de novembre, prova de sirenes d’avís a la població per risc químic

Dimecres, 7 de novembre de 2018 a les 00:00

La segona prova de sirenes d’avís a la població per risc químic d’enguany es realitzarà el dijous 8 de novembre a les 10.20 h 

Periòdicament es comproven les eines per avisar en cas d'accident. La propera prova: el 8 de novembre.

La població que viu a prop d'indústries del sector químic ha d'estar preparada per un possible accident per risc químic. El primer pas quan es produeix un accident és emetre un senyal d'alerta mitjançant les sirenes instal·lades als nuclis propers a polígons i indústries químiques. A Catalunya hi ha 83 sirenes a la xarxa d'avís per risc químic, situades en 37 municipis. La darrera, a Sant Vicenç de Castellet (el Bages). 

Per assegurar que el sistema d'alerta funciona correctament, dos cops l'any, Protecció Civil porta a terme proves per comprovar-ne l'efectivitat del so i la cobertura sobre el territori. La propera prova de sirenes programada serà el 8 de novembre de 2018.

L'objectiu de les proves és verificar el funcionament correcte de les sirenes (si sonen bé i si arriba al radi de població afectat), així com familiaritzar la ciutadania amb el so de l'avís per risc químic i conscienciar-la dels consells que han de seguir si es produeix una emergència real. 

MÉS INFORMACIÓ: http://interior.gencat.cat/ca/actualitat/sirenes-davis-per-risc-quimic/index.html

Darrera actualització: 07.11.2018 | 07:17