Dimarts, 10 d’abril a les 10:20h prova de les sirenes de risc químic a Canovelles

Diumenge, 8 d'abril de 2018 a les 11:25

La prova es du a terme per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.

El proper dimarts 10 d'abril al matí tindrà lloc la primera prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2018. Durant la prova, sonaran 83 sirenes instal·lades a 37 municipis de Catalunya. També a Canovelles, adscrita al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic.

La prova es du a terme per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so, estiguin preparats i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència. al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic.

La prova es fa dos cops a l’any i permet comprovar si les sirenes sonen bé i l’abast del so de cada aparell. A més, es busca que la població es familiaritzi amb el so de les sirenes i conegui com són els sons d’inici  i  de final d’alerta. En concret, el  so d’alerta són tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El so de final d’alerta en canvi, és un senyal continu de 30 segons de durada.

 

Darrera actualització: 08.04.2018 | 11:33

Imatges

prova de sirenes