Del 13 al 19 de juliol, ens preparem per la festa

Dimarts, 10 de juliol de 2018 a les 08:05

Fa 10 anys que som mil·lenaris

Canovelles celebra 1.010 anys d'història i és per això que la Festa Major 2018 va dedicada a la història del municipi. 10 dies de gresca i més de 70 propostes per a totes les edats i gustos per gadir d'una Festa Major "històrica"!

De les activitats prèvies a la festa destaquen l'esperat torneig de futbol 7 "La botifarra amiga", la gimcana infantil amb proves i activitats molt divertides per a nens i nenes de 6 a 12 anys, així com la presentació de la Festa Major a Can Carrencà a càrrec de l'Associació Cercle Artístic de Canovelles (ACAP), que participarà per primer cop a la Festa Major, i el col·lectiu Kndurgnt, que compleix 10 anys. El Concurs de Truites de Patates ens proposa, a més, venir disfressats entorn al tema d'aquesta Festa Major: "La història de Canovelles", així com la Rua de Carnaval d'Estiu, que també seguirà aquesta temàtica.  

Les activitats de Festa Major comencen divendres 13 i dissabte 14 de juliol amb l'esperat torneig La botifarra amiga, que ens convida a una nova edició del torneig més fascinant, engrescador i animat de Canovelles i de bona part del Vallès. El torneig seguirà les normes específiques de futbol 7 i els equips hauran de ser mixtos.

Festa de presentació

Dissabte 14 de juliol arriba també amb intensitat gràcies al Rally-Slot de Festa Major del Club Slot de Canovelles i l'activitat del CEM Thalassa: Zumba i Sh'bam al Camp de Futbol Municipal. Vine a posar-te en forma amb els monitors del complex! A la tarda, repeteix per segona vegada la gimcana infantil a Can Carrencà amb jocs, proves i altres activitats per a infants de 6 a 12 anys i, finalment, la presentació del programa de la Festa Major 2018 a l'Auditori Can Carrencà. Enguany, presentaran les activitats un col·lectiu que participa per primer cop a la Festa Major: l'Associació Cercle Artístic de Canovelles (ACAP) i el col·lectiu Kndurgnt, que celebra 10 anys d'història. Després de la presentació es farà el passi del vídeo de la festa de l'any passat i s'acabarà la nit amb l'Engreska't a la fresca a càrrec de José Resina i Joan Reche.

Diumenge 15, els joves gaudiran de la nova activitat Escape Room HvZ: Pacient 0, organitzada pel nou col·lec-tiu Game Busters. Una activitat reco-manada per a majors de 14 anys i amb places limitades. Més informació a gamebusterscnv@gmail.com.

Cinema al carrer

Les Nit de cinema al carrer comencen dilluns 16 de juliol amb la pel·lícula El Cavernícola de Nick Park a la plaça de les Cultures.

 

L'Street Handbol organitzat pel Club Handbol Canovelles tindrà lloc dimarts 17 de juliol. L'activitat, aquesta vegada, es farà la pista d'handbol de sorra del Camp Municipal de Futbol i les inscripcions per a participar-hi és podran fer el mateix dia a partir de les 17 h. I, a la nit, arribarà la segona nit de cinema amb la projecció de la pel·lícula Wonder Woman de Patty Jenkins.

Jamón Jamón

Dimecres 18 de juliol, els infants i joves del Casal Esportiu d'Estiu celebraran la cloenda de les activitats amb una gran festa al Camp de Futbol Municipal i al vespre, l'activitat Jamón, jamón i tómbola musical arriba per fer-nos passar un vespre a la fresca ideal. El sopar popular amb més llesques de pa amb tomàquet i pernil de la història! La venda de tiquets (limitats) a 4,5€ es farà els dies 13 i 14 de juliol durant el campionat de La botifarra amiga i a la festa de presentació de la Festa Major del dia 14 de juliol a Can Carrencà. La resta de tiquets sobrants es posaran a la venda el 16 de juliol de 17 a 20 h a l'espai Festa Major.  

El 80% de les inscripcions del Concurs de Truites de Patates es faran per Internet

Dijous 19 de juliol arriba, com sempre, farcit d'activitats! Al matí se celebrarà el Campionat de Petanca a les pistes de petanca de la plaça de la Joventut i el Campionat de billar al Casal de la Gent Gran i, a la tarda, tindran lloc activitats tan emblemàtiques com el Concurs d'Entrepans Creatius i el Concurs de Truites i la Rua de Carnaval d'Estiu.

CONCURS FAMILIAR D'ENTREPANS CREATIUS

Els petits tornaran a sorprendre'ns amb la vuitena i ja consolidada edició del Concurs Infantil d'Entrepans creatius de Festa Major, organitzat pel Centre Obert Casa Nostra i el Servei d'Infància a la plaça de la Joventut. Nens i nenes d’entre 6 i 12 anys demostraran al concurs les seves capacitats culinàries fent suculents i originals entrepans amb divertits ingredients de colors! Per a fer les inscripcions i demanar informació del concurs us podeu adreçar al Centre Cultural el 16 i 17 de juliol.

18è CONCURS DE TRUITES DE PATATES

Dijous, just després del Concurs d'Entrepans Creatius i sense deixar el davantal de banda, arriba l'activitat més esperada de la prèvia de Festa Major: el Concurs de Truites de Patates, que enguany compleix 18 anys d'història, sota el tema "Història de Canovelles" amb motiu dels 1.010 anys del municipi. Com sempre, hi haurà premis per a la millor truita, per a la millor presentació i per a la millor disfressa. Per a fer la inscripció caldrà entrar a www.canovelles.cat/concurstruitadepatates. Enguany, com a novetat i per evitar les llargues cues, el 80% de les inscripcions es faran via telemàtica des del 12 de juliol. El 16 i 17 de juliol es faran el 20% restant de les inscripcions de forma presencial.

Com cada any, la normativa del concurs serà la següent:

· Màxim 6 participants per grup.

· Edat dels participants: majors de 12 anys. Els menors de 18, sota la responsabilitat d'un adult.

· Prohibit l’accés al recinte als no participants.

· Accés al recinte per l’única entrada habilitada i dels 6 components del grup alhora.

· Els aparells de combustió i els aliments utilitzats han d’estar en bon estat.

· S’han de tenir en compte les mesures sanitàries i d'higiene bàsiques per a la manipulació d'aliments.

· El jurat no és professional, però és sobirà i “sempre hi ha tongo i la jarana que se’n derivi”.

· El jurat pot desqualificar el grup que no compleixi les normes, i decidir els guanyadors simbòlics del concurs.

· En el lliurament de la truita pugen a l’escenari només 2 persones del grup. En el moment del veredicte si són guanyadors, puja el grup complert

· Cal fer entrega de la inscripció signada pel representant del grup amb les dades complertes per rebre les acreditacions dels participants.

· Les places són limitades.

Els Cans i les Ovelles gaudiran després de les truites del tradicional Correbou de foc, el Sant Fermí de Canovelles que tornarà a demostrar la devoció dels participants per Sant Viciós, patró del correbou. Prepareu-vos, doncs, per córrer sense parar i procureu que no us atrapin els bous de foc o us cremareu.

ES RECUPERA EL "3x3 Torneig de Bàsquet"

Després d'uns anys de no celebrar-ho, el Club Bàsket Canovelles recuperarà una activitat esportiva emblemàtica i molt participativa: el 3x3 Torneig de Bàsquet al pavelló Tagamanent. Si t'agrada el bàsquet i vols jugar d'una manera divertida, forma un equip i prepara't per jugar aquest torneig de 3x3. Per demanar més informació i inscriure't al torneig escriu a canovellesbasketclub@gmail.com.

RUA DE CARNAVAL D'ESTIU "HISTÒRIA DE CANOVELLES"

El programa previ a la Festa Major es tancarà dijous amb la divertida i esbojarrada Rua de Carnaval d'Estiu de Canovelles. Enguany, la cercavila de disfresses tindrà la temàtica: "Història de Canovelles" amb motiu dels 1.010 anys d'aniversari del municipi. De manera que ja pots anar preparant la teva disfressa "històrica" per lluir com mai a la rua d'estiu més famosa de la comarca. La cercavila s'iniciarà a la plaça de la Joventut, passarà pels carrers del Nord, Indústria, Diagonal, Verge del Pilar i Indústria per acabarà al parc de la Pau. La Rua, a més, comptarà amb PD Pausa per animar musicalment tot el recorregut i fer ballar a tots els participants! Organitza l'activitat el Consell de la Joventut (TUT).

Darrera actualització: 10.07.2018 | 08:04