Canovelles engega una campanya per evitar el "top manta" al mercat dels diumenges

Dimecres, 22 de novembre de 2017 a les 08:00

Uns tríptics informaran als consumidors dels desavantatges i de la il.legalitat de comprar als manters

L’Ajuntament de Canovelles ha celebrat una roda de premsa per  informar sobre la campanya de conscienciació al consumidor envers el problema derivat de la presència dels top manta al Mercat de Canovelles dels diumenges. L’objectiu de la campanya, que començarà en breu, és alertar i informar els ciutadans i visitants del Mercat de Canovelles dels efectes negatius sobre l’economia, així com sobre la salut i seguretat de les persones, de la venda ambulant il·legal, el conegut com a top manta.

La campanya posa de relleu que quan les persones compren al top manta no poden gaudir de cap garantia de qualitat ni exercir els seus drets com a consumidors perdent, a més, la possibilitat de reclamar. A més a més, comprar aquests productes suposa col·laborar amb la competència deslleial, pròpia d’una activitat il·legal, cap al comerç dels pobles i ciutats, i també cap a les indústries que sí paguen impostos. També és un fet que es vulneren els drets dels treballadors, alhora que es produeixen infraccions com l’ocupació de la via pública de forma il·legal, i s’afavoreix a les màfies que controlen aquests negocis.

Per altra banda, aquesta campanya pretén sensibilitzar i informar al consumidor que tan la venda com l’adquisició de béns i serveis del top manta són conductes que es poden sancionar amb multes de fins a 2.000 euros. La difusió de la campanya es durà a terme a través dels comerços del municipi i també al mateix Mercat. Els suports publicitaris que s’utilitzaran van des de pancartes ubicades a emplaçaments del municipi, com flyers, web i xarxes socials, l’Avui Canovelles i pòsters.

Durant la roda de premsa, tots els participants (que incloïen representants dels gremis, associacions i la patronal PIMEComerç Vallès Oriental) van coincidir en la seva adhesió i col·laboració amb la campanya, que valoren d’una forma molt positiva. També van coincidir en demanar de manera ferma i coordinada tant a l’Ajuntament com a la Generalitat i a l’Estat, més control i presència policial per radicar aquesta activitat que tant perjudica als marxants i als comerciants del municipi, i per evitar que es continuï desenvolupant-se la presència del top manta al Mercat, un fenomen que fins i tot ha augmentat en els darrers temps.

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, va manifestar que aquesta campanya,  mes totes les altres accions que s’estan duen a terme a Canovelles en el sentit d’eradicar el top manta del mercat dels diumenges, és una  mostra més de la preocupació i la sensibilitat de l’Ajuntament davant d’aquest problema. “Som conscients que tenim molt a fer, però de la mateixa manera pensem que aquest problema té una dimensió social i econòmica que supera les competències municipals, cal la implicació i el compromís ferm del Govern de la Generalitat i de l’Estat per donar resposta a aquest repte. La solució mai serà únicament amb mesures policials”, va afirmar l’alcalde.

 

Darrera actualització: 22.11.2017 | 08:20

Imatges

po