Canovelles commemora la figura i l’obra de Pompeu Fabra

Dimarts, 9 d'octubre de 2018 a les 11:00

L’Oficina de Català de Canovelles, conjuntament amb l’Ajuntament i amb la col·laboració de diferents equipaments, impulsa un concurs per fer propera la figura de Pompeu Fabra a tota la ciutadania

L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra. Així ho va acordar el Govern de Catalunya a l'agost passat per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.  

Durant l'any s'organitzen diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració fa especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posa en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya. 

L’Oficina de Català de Canovelles, conjuntament amb l’Ajuntament i amb la col·laboració de diferents equipaments, ha iniciat ja el concurs per fer propera la figura de Pompeu Fabra a tota la ciutadania. Un concurs que donarà a conèixer el vessant més humana del lingüista a través de set punts Fabra que estaran ubicats de manera estratègica als diferents equipaments del municipi.

L’itinerari comença a la Biblioteca, on va tenir lloc la inauguració ahir dilluns 8 d'octubre a càrrec de l'alcalde, Emilio Cordero, i la responsable de l'Oficina de Català de Canovelles. L'itinerari continuarà per El Local, el Centre Cultural, el Centre de Formació d’Adults, el Casal de la Gent Gran, el Teatre–Auditori Can Palots i finalitzarà al CEM Thalassa.

Cada punt ens mostrarà els diferents vessants de Pompeu Fabra i descobrirem facetes que probablement desconeixem del lingüista. Hi trobarem tríptics amb un plànol que indica l’itinerari, les bases del concurs i el formulari de respostes. Per poder participar en el concurs, s’haurà d’emplenar el tríptic amb el nom del participant i un número de telèfon de contacte, contestar correctament la pregunta que hi ha a cadascun d’aquests punts, a través del formulari, i dipositar el tríptic a l’urna ubicada a la Biblioteca.

Entre tots participants que hagin encertat les set respostes, se sortejarà una entrada doble a un dels espectacles de la programació del Teatre Auditori Can Palots.

El concurs finalitzarà el 28 de novembre a les 17 h, a la sala d’actes de Can Palots, amb el lliurament del premi i la conferència ‘Descobreix el mestre Fabra vist pels seus alumnes’ a càrrec de M. Rosa Lloret, catedràtica de la Universitat de Barcelona.  

 

Darrera actualització: 09.10.2018 | 11:53