Ajuda'ns a detectar la possible aparició de plagues

Dilluns, 11 de febrer de 2019 a les 18:00

Col·labora amb nosaltres si observes alguna plaga de vespes asiàtiques, de mosquit tigre, d'altres insectes i, també, de rosegadors. No dubtis en posar-te en contacte amb el servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canovelles.

Les condicions climàtiques de cada època de l'any són un factor determinant en l'aparició de diferents tipus de plagues i en el seu comportament. En èpoques fredes és fonamental el control preventiu de plagues.

Amb un clima humit i plujós és normal trobar una proliferació de certs insectes com les vespes, els mosquits, les formigues, les paneroles, les aranyes, els grills i, també, d'alguns rosegadors.

Des de l'Ajuntament de Canovelles demanem a la ciutadania la seva col·laboració per tal de prevenir-ne la propagació, ja que algunes espècies d'insectes tenen una alta capacitat reproductiva. En el cas del mosquit tigre, la manera més efectiva de frenar la seva proliferació és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves. Això només s'aconsegueix eliminant els llocs d'aigua on creixen, habitualment acumulacions en recipients que es deixen a la intempèrie: pots, objectes abandonats, desaigües, petites cisternes, plats o cendrers. Un cop trobats, cal treure'n l'aigua, tant si sembla que hi ha larves com si no. Desprès serà suficient amb posar els recipients cap per avall perquè no es tornin a dipositar les larves.

Degut al seu potencial colonitzador, la vespa asiàtica constitueix una amenaça greu per a les espècies autòctones, els hàbitats i ecosistemes. Està considerada com una espècie exòtica invasora ja que esdevé un agent de canvi i amenaça per a la biodiversitat biològica nativa.

La competència dels Ajuntaments és el control de les plagues a la via pública i a les dependències municipals. Quan hi ha problemes de plagues a propietats particulars són els habitants o propietaris qui se n'han de fer càrrec. En cas de detectar plagues a la via pública o a una dependència municipal, l'Ajuntament disposa d'una empresa especialitzada que realitza el control i tractament de les plagues (contra els insectes i rosegadors perjudicials per la salut pública).

L'Ajuntament no abaixa la guàrdia. Truqueu al telèfon del servei de Medi Ambient: 93 846 45 55 per informar-ne. Canovelles la fem entre tots i totes.

Darrera actualització: 12.02.2019 | 10:01