Canovelles commemora el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Dilluns, 27 de novembre de 2017 a les 17:44

La biblioteca va acollir una exposició i una lectura dramatitzada i els joves van participar en un taller a El Local

Els veïns i veïnes de Canovelles van sumar-se els dies 24 i 25 de novembre a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere en tres activitats que tenien novament per objectiu conscienciar sobre la greu situació que pateixen a diari milers de dones d’arreu del món.               

Divendres 24 de novembre, el regidor d'Educació, Francesc Sánchez va inaugurar a la Biblioteca Frederica Montseny l’exposició Mares refugiades d’Anna Aguayo. Una mostra d’escultures que reflecteixen el drama de les mares qeu han de deixar el seu país per buscar una vida millor. Moltes dones que abandonen les seves cases amb fills petits, dones que estan embarassades i, tot i així, emprenen un llarg viatge cap al desconcert i, a vegades, fins i tot cap a la mort. L’artista Aguayo va explicar durant la inauguració com l’havien colpit algunes de les imatges que havia vist d’infants amb les seves mares i que van ser aquestes imatges les que van fer-li crear aquestes escultures. La seva particular i personal forma de rebutjar aquesta situació dramàtica, malauradament a l’ordre del dia.

Una vegada inaugurada la mostra d’escultures, va tenir lloc l’activitat Movent les paraules, una lectura dramatitzada de contes de la Montserrat Roig a càrrec de l’actriu Pepa Lavilla. L’actriu va assegurar que “donar a conèixer aquestes històries de dones valentes, reivindicatives de la Montserrat Roig, ha estat un plaer”. L’acte va acabar amb un petit refrigeri per a tots els assistents.

Els actes van acabar dissabte, 25 de novembre, amb el taller I tu, com lligues? adreçat als joves del programa juvenil Col·laboradors. Un taller sobre el consentiment i les relacions sexuals respectuoses on els participants van crear estratègies sanes bassades en el consentiment, el respecte i el bon tracte contribuint a combatre les violències masclistes entre la població més jove.

Darrera actualització: 29.11.2017 | 10:27