L’Hogar Extremeño celebra les festes en honor a la verge de Guadalupe

Dilluns, 18 de setembre de 2017 a les 00:00

La celebració ha comptat amb processons, misses, ballades i actuacions diverses a la seu de l’entitat, l’Auditori de Can Carrencà

Aquest passat cap de setmana, del 15 al 17 de setembre,  l'Hogar Extremeño va celebrar les festes en honor a la Verge de Guadalupe, una trobada que serveix, any rere any, per compartir amb els membres de l’hogar la tradició, cultura i gastronomia d'una de les comunitats més arrelades en els habitants del municipi: l’extremenya.

Divendres 15 de setembre, es va celebrar la tradicional ofrena floral a la verge, una ballada de gegants i el pregó, aquest any a càrrec de la colla Chic@s Mil de Canovelles. Després del tret de sortida a les festes, la colla de diables va oferir un petit correfoc infantil i, de cara al sopar, l’Hogar va preparar una degustació exquisida de plats típics elaborats pels socis i col·laboradors de l’entitat. La festa va acabar divendres, com és habitual, amb una animada discoteca mòbil a càrrec de diversos dj’s.

La festa més grossa de l’Hogar va continuar dissabte amb la missa extremenya a l’església de Fàtima en honor a la verge de Guadalupe i a càrrec dels cors de l’entitat. Un cop finalitzada la missa, els assistents van portar la verge fins la seu de l’entitat, a Can Carrencà. Una processó que va ser seguida per molts canovellins i canovellines, que van animar la passejada amb cants típics extremenys. A l’arribada, els membres de l’Hogar havien preparat un aperitiu de benvinguda a la verge.

Els cors i danses Porque semos asina de l’Hogar Extremeño van actuar a l’escenari de Can Carrencà, així com la cantaora extremenya de Naval Vilar de Pela, que va oferir un espectacle de flamenc.. La nit va acabar amb una botifarrada popular i la verbena a càrrec del Dúo choffers.

Per acomiadar les festes, diumenge van celebrar-se jocs infantils i berenar per als més petits de l’entitat, així com una ballada de zumba per a tots a càrrec de Decarol. Al vespre, es va oferir el tradicional vi d’honor als socis i es van cantar els himnes de Catalunya i Extremadura. La traca final de la colla de diables va acomiadar les festes fins l’any vinent. Unes festes que, com cada any, van posar en valor la bona convivència i l’ambient immillorable dels membres de l’entitat.

Darrera actualització: 18.09.2017 | 17:22

Imatges