Celebració de la Diada

Dilluns, 15 de setembre de 2014 a les 00:00
40 entitats participen en l'ofrena floral sota l'alzina centenària

En un dia assoleiat, 40 entitats del municipi es van donar cita per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Primer de tot, va tenir lloc Camí de paraules, lectura de poemes musicats a càrrec  dels alumnes dels  Cursos de Català per a Adults de Canovelles i participants dels programa Voluntariat per la llengua, amb  lacompanyament dAdrià Aguilera, professor de piano al Centre Cultural. Enguany dedicat al Centenari de Joan Vinyoli, una de les veus més rellevants de la literatura catalana. Per acabar el recital, la cantant Helena Jara va oferir "El meu país" de Lluís Llach, que va sorprendre a tots els assistents.

Tot seguit l'alcalde, José Orive, va pronunciar el discurs institucional, on va resaltar "tots els canovellins són benvinguts,  totes les sensibilitats, amb respecte, han de sentir-se còmodes. Perquè el nostre poble, com tots, està format per la suma de totes les persones que vivim i estimem Canovelles", "la meva prioritat és Canovelles, els meus veïns i veïnes. Canovelles és un bon exemple del que avui és Catalunya, un territori compartit per gent dorígens diferents i costums no gaire semblants, però amb un projecte de vida comú basat en el progrés social, la solidaritat i la tolerància".

En acabar, les quaranta entitats van realitzar l'ofrena floral sota l'alzina centenària, es va cantar Els segadors, i la festa va continuar amb la demostració de la cultura popular catalana de Canovelles: Colla de Gegants, Colla de Bastoneres de la Comissió Sant Antonio Abat i la Colla de Gegants. Enguany també va haver-hi una arrossada popular.

 

 

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:43