Quina cultura volem a Catalunya en el futur?

Dijous, 23 d'octubre de 2014 a les 00:00
Més d'un centenar de persones van assistir ahir a l'acte, organitzat per l'ANC.

L'Assemblea Nacional Catalana va organitzar ahir una taula rodona sobre la Cultura que volem a Catalunya en el futur.

Els ponents  José Orive, alcalde de Canovelles, la Sra. Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural i l'Hlbe.Sr. Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya  van exposar les seves reflexions sobre la cultura, la sociocultura i el paper de les entitats en la construcció col.lectiva com a ciutadans d'un país. Tos van coincidir que és necesssari conrear la cultura per ser millors persones i d'aquesta manera construir una societat més cohesionada i activa. I que aquesta feina s'ha de fer entre tots: administracions, entitats i societat civil.

L'alcalde va remarcar que la interculturalitat ens enriqueix, ens aporta innovació i sentiment de pertinença pel nostre poble." La diversitat cultural és un signe de dinamisme cultural" "Hem de conrear la cultura per ser millors ciutadans, i ho hem de fer tots junts"

La presidenta d'Òmnium " L'administració ha destimular les entitats i fer possible aquella cultura que no és prioritària pels mercats".

El conseller de cultura va remarcar que "la cultura la forja la gent amb la seva creativitat, el seu talent i la seva vida social que permet una cohesió al territori" " La feina de l'administració és crear les oportunitats per a que tothom pugui gaudir del patrimoni, crear, innovar i viure en el país que volem construir entre tots."

L'acte va acabar amb un torn de preguntes i debat amb el públic assistent.

 

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:43

Imatges