Més de 200 participants a la 1a campanya 'Endevina-la'

Dilluns, 12 de maig de 2014 a les 00:00
Felipe Rosado i Raquel Romero han estat els guanyadors del joc d'enginy i llengua

Organitzada per l'Oficina de Català, amb el suport de l'àrea de Promoció Econòmica, va arribar als comerços de Canovelles la primera campanya Endevina-la, que ha aconseguit la participació dun total de 210 persones.

Amb l'ajuda de diversos jeroglífics, creats per Jordi Esteban i Calm, mestre de secundària i professor de català per a adults, ubicats a 15 comerços del municipi, els participants havien de respondre a les preguntes del joc d'enginy i omplir la butlleta amb les seves respostes.

El passat 10 de maig va fer-se el sorteig dels guanyadors del concurs, en un acte a la biblioteca, que va comptar amb la presència del dibuixant i creador dels jeroglífics, Jordi Esteban, i diversos participants de la campanya.

Sestima una llengua si ets capaç de jugar amb ella, va dir el professor, que va oferir als assistents una interessant xerrada sobre la importància de la llengua, els embarbussaments, les endevinalles, les frases fetes, etc. La llengua és plastilina, sistema, tresor, comunicació i art, va definir Jordi Esteban, que va posar en valor la capacitat que tenim i hem tingut sempre per crear noves paraules i nous jocs de paraules: la llengua és viva, lhem destimar i ser capaços de crear sense por. 

Jordi Esteban va rebre, després, de mans del regidor dEsports i Urbanisme, Joan Isern i Emiliano Cordero, diverses publicacions sobre la història de Canovelles, entre elles el llibre sobre el Mil·lenari del municipi, i una reproducció de lescudella trobada a la Domus dOlivet de Canovelles. Seguidament, el professor va agafar de la urna els noms dels afortunats guanyadors de la primera campanya Endevina-la. Els afortunats van guanyar un sopar valorat a base de tapes en un dels dos establiments guanyadors del 1r Concurs de Tapes: el bar El Templo i el Bar-Pensión Galicia. El primer premi, sortejat només entre els encertants, el va guanyar Felipe Rosado , i el segon, sortejat entre tots els participants, Raquel Romero. 

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:42

Imatges