Acaba el trimestre de tallers familiars amb una festa multicultural

Dijous, 10 d'abril de 2014 a les 00:00
El taller, que es realitza a totes les escoles de primària, és possible gràcies al Pla Educatiu dEntorn

Dimarts, 8 dabril, van reunir-se a les escoles de primària els pares i mares participants del Taller de famílies, activitat emmarcada dins del Pla Educatiu dEntorn amb lobjectiu de millorar la relació entre les famílies, la participació en les activitats del centre, així com el coneixement de lentorn i la llengua catalana.

El taller, que es realitza durant tot lany a les escoles de primària, té lloc cada tarda, de 15 a 16.30 h, i ofereix unes trenta sessions diferents. A lescola Congost, el taller gira entorn al projecte La Congosteta viatgera, que ja porta dos anys viatjant per diferents territoris amb la finalitat denfortir la cohesió social de la comunitat educativa i donar a conèixer a les famílies les diferents cultures i nacionalitats dorigen dels nens i nenes que conviuen a lescola. En aquest primer trimestre, sha treballat amb els alumnes les tradicions, gastronomia i cultura de Bolívia. A partir de sessions dinàmiques i molt divertides, alumnes i familiars han experimentat amb les tradicions del país, han cuinat els aliments típics de Bolívia, han conegut els balls folklòrics dallà i han fet diverses manualitats. El trimestre ha finalitzat amb una festa de cloenda, una exposició amb fotografies de totes les activitats realitzades al llarg del trimestre i un tast dels productes típics bolivians. Al segon trimestre, la Congosteta viatjarà a lEquador i donarà a conèixer les tradicions i cultura daquest país.

Lescola Els Quatre Vents vol seguir impulsant la cohesió social a lescola i, per això, els pares i mares del taller han donat a conèixer també les diferents cultures i gastronomies dorigen de les famílies de lescola. La cloenda del taller ha coincidit, a més, amb la setmana dolça de lescola i els alumnes i familiars han pogut tastar els dolços típics dels diferents països dorigen. A lescola Joan Miró, en canvi, els pares i mares ofereixen suport als mestres, sencarreguen de decorar lescola i de donar a conèixer als nens i nenes les festes i tradicions típiques catalanes: la Castanyada, el Carnaval, el Sant Jordi, etc. Lescola Jacint Verdaguer, per últim, segueix impulsant el taller amb les famílies com un espai formatiu i dintercanvi dopinió per debatre i compartir estratègies educatives aplicades dins làmbit familiar, tot compartint sentiments, situacions, recursos, actuacions i reflexions.

 

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:41